Skip to main content

Geneva Europees Kampioen

Geneva (15) uit Capelle a/d IJssel wint Europees kampioenschap thaiboksen.

Geneva Macbean uit Capelle a/d IJssel is zondag 23 juni Europees kampioen thaiboksen geworden. Zij speelde zondag een spetterende finale wedstrijd in de gewichtsklasse -75kg tijdens Youth Open Championship te Utrecht. Ze won overtuigend deze zware partij en nam de gordel mee naar huis. Haar 1e wedstrijd won Geneva doormiddel van TKO in de 1e ronde binnen 10 seconden en kon zo verder naar de finale. Geneva stond voor het eerst op een EK toernooi en wist van hele ervaren dames te winnen die al jaren meedoen aan EK toernooien.

Wij van Fightclub-Rotterdam gingen met 5 vechters naar Youth Open Championship, het EK-toernooi thaiboksen in Utrecht.

Op dit grote toernooi deden maar liefst 300 deelnemers mee, waaronder dus ook wij vanuit Capelle a/d IJssel met onze deelnemers. Onze 5 deelnemers hebben allemaal een topprestatie geleverd. We hebben een aantal partijen gewonnen en verloren in de kwartfinales tot aan de finales. We hebben ons laten zien met 3 meiden en 2 jongens te midden van de allerbeste van Europa. Wij zijn dan ook enorm trots op alle 5 deelnemers van Fightclub-Rotterdam!