Zelfvertrouwen & Weerbaarheid

Fightclub-Rotterdam is de sportschool voor het hele gezin. Onze sporten dragen bij aan een gezond en gebalanceerd leven. Voor kinderen worden de bouwstenen voor zelfbewustzijn en zelfvertrouwen ontwikkeld.

Het is gebleken dat kinderen met agressieproblemen maar ook kinderen die te weinig zelfvertrouwen hebben, veel baat bij kickboksen hebben:

Ze leren zich handhaven in een groep waardoor ze geestelijk sterker worden. De kinderen leren niet alleen met agressie omgaan, maar door de strakke regels in de gym en de zware fysieke trainingen leren ze elkaar te respecteren. Ze leren respectvol omgaan met winnen en verliezen.

Assertiever worden

Wennen aan regels en discipline. Ze leren het eigen lichaam en de kracht ervan kennen volgens wetenschappelijk onderzoek (SKMO) is kickboksen voor motoriek, zelfvertrouwen, de ontwikkeling van coördinatief vermogen, de opbouw van conditie en de oog/hand coördinatie een hele geschikte sport.

Fightclub-Rotterdam combineert spel en Kickboksen met elkaar. Dit betekent praktische en sportieve technieken, waarbij vooral respect, fun en discipline voorop staan. Er wordt gewerkt aan conditie en beheersing. Deze sport is ideaal om zelfvertrouwen en weerbaarheid van het kind te vergroten. Wat wij belangrijk vinden is dat de kinderen groeien in eigen zelfvertrouwen en dat wij ze discipline bijbrengen. Wat later erg belangrijk is voor de toekomst van de kinderen richting de hogeschool / werk en hun leven!

Centraal binnen de lessen van Fightclub-Rotterdam zijn:

  • Respect
  • Discipline
  • Zelfvertrouwen
  • Zelfbeheersing
  • Veiligheid
  • Fun


We hanteren hier vijf gouden regels: zelfvertrouwen, conditie, discipline, respect & zelfbeheersing !!!