Thaiboksen

Het Thai-boksen (Muay Thai) is een oude verdedigingssport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het Thai-boksen is in Thailand zeer populair.

Het Thai-boksen waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan is men echter toch wel gebonden aan regels. De te gebruiken wapens zijn de vuisten, ellebogen, knieën en de benen. Het zal duidelijk zijn dat met de vuisten de technieken ongeveer identiek zijn van het boksen, het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

Waarom Thai-boksen?

Kickboksen is een sport waar veel in zit. Het is goed voor de conditie, de lenigheid, het reactievermogen en het zelfvertrouwen. Tijdens de trainingen worden nagenoeg alle spiergroepen getraind. Kickboksen is een sport die op verschillende niveaus beoefend kan worden. Van gezellig een beetje aan de conditie werken tot wedstrijdniveau. Door het ontbreken van kata's, chongs, gradaties of banden is het een snel te leren sport. De sfeer tijdens de trainingen is heel ontspannen. Thai-boksen is een sport die je met zeer weinig risico kan beoefenen, de kans op een blessure is minder dan bij een voetbalwedstrijd! De kans op een blauw oog of een kneuzing is groter in de tram of trein dan tijdens de training. Alleen als men vol aan het sparren is (uiteraard onder begeleiding) kan het er hard aan toe gaan. Er zijn trainingen voor beginners en gevorderden.

Wat heb ik nodig?

Bij thaiboksen draag je kleding die gemakkelijk zit en waarin je vrijuit kunt bewegen. Tijdens de eerste les kun je een korte broek of trainingsbroek dragen en een T-shirt. Bokshandschoenen en beschermers kun je de eerste keer lenen. Schoenen zijn niet nodig, want we trainen op blote voeten.

Heb je besloten lid te worden kun je de benodigde thaiboks materialen en kleding bij ons bestellen.

Proefles!

Nu kun je je afvragen wat er mooi is aan een sport waarbij twee personen elkaar zo hard mogelijk slaan en trappen met maar 1 doel: De ander zo snel mogelijk uitschakelen.

Het antwoord hierop is heel gemakkelijk: proberen! Om de sport beter te begrijpen kun je een proefles nemen.

Voor dames en kinderen is deze sport aan te raden bij een goede school voor het zelfvertrouwen en de weerbaarheid. Wij zien bij ons dat mensen veel meer zelfvertrouwen verkrijgen en zich zeer weerbaar op kunnen stellen wat naar mijn mening in deze maatschappij geen overbodige luxe is.

Jong of oud, meisje of jongen, beveiligingsbeambte of IT'er, iedereen is welkom! Kom vrijblijvend kijken, of liever nog: meedoen! Stuur een mailtje of bel 06 48 78 15 10